Hercule Poirot

Agatha Christien luoma salapoliisi Hercule Poirot on eräs maailmanhistorian parhaimmin onnistuneita kuvitteellisia henkilöhahmoja. Hieman omalaatuisia tapoja ja periaatteita omaavan mestarietsivän hahmo on paitsi "sherlockholmesmaisen" älykäs niin myös monella tavalla koominen. Poirotin tarinoiden vetovoima verrattuna Christien toiseen tunnettuun murhien ratkaisijaan, Miss Marpleen piileekin juuri komiikassa. Poirotin pinttyneet tavat ja omalaatuisuus irrottavat murhajuttujen lomassa myös makeita nauruja


Hercule Poirot, voidaan sanoa suomalaisittain Hercule Poirot taikka ranskalaisittain ercyl puoroo (tms). Tämän vuoksi, esim tällä sivustolla itse olen taivuttanut Hercule Poirot'on jne.

Poirot'o on itse täydellisyys, viiksistä lähtien (josta hän itse on kovin ylpeä, Loontoosta ei toista samanlaista löydy), itse asiassa Agathan kuvittelemat viikset eivät ole ne, mikä on totuttu näkemään televisiosarjassa. Kirjassa hän aina puhuuu tuuheista viiksistään. Hänen sihteerinään useinmiten toimii Miss Lemon, joka osaa tuoda kaakaot ja teet juuri sellaisena kuin salapoliisi ne haluaa. Myöskin hän tietää ja osaa ottaa selvää asioista, jonka arvo on huomattava, kun siihen aikaan ei ollut internettiä.

Rikoksia ratkoessaaan hänellä on silloin tällöin apunaan Kapteeni Hastings. Hercule omien sanojensa mukaan näki murhaajan asettaman harhakuvan läpi, ja hän tarvitsi henkilön joka näki asiat niinkuin murhaaja tavoitteli, ja tietysti Hastings oli sellainen. Kun kysytään Herculeelta, kuka on paras salapoliisi, niin hänen vastauksensa useinmiten oli "Voin vakuuttaa teille, että minä olen kaikkein paras". Herculeen sananlaskukin oli "Olen Hercule Poirot ja minä tiedän". Myöskään hän ei ollut vaatimaton kehuessaan omia harmaita aivosolujaan.

Hercule Poirot henkilökuvassa

Lue lisää:
Esirippu
Metodit